Vloot

Onze groep is in het bezit van 8 vletten, een zeiljacht, een sleper, een motorvlet, een praam en meerdere polyester roeibootjes.

Het grootste deel van deze boten wordt elk jaar het water uitgehaald voor het onderhoud. Voor de vletten en het zeiljacht geldt dat het onderhoud gewoon op het troephuis plaatsvindt, terwijl de slepers meestal naar een andere locatie gebracht worden. Dit laatste doen we omdat we op het troephuis niet de mogelijkheid hebben een sleper het water uit te takelen in verband met de schroef en dergelijke.

 

IMG_0186

 

Motorvloot

Tijdens de opkomst heeft de leiding, stam en wilde vaart de beschikking over verschillende motorschepen.

Zeilvloot

De junioren en zeeverkenners varen tijdens de opkomst in een lelievlet. De lelievlet is een stalen zeil-, roei- en wrikboot speciaal ontworpen voor waterscoutinggroepen. Ze zijn in gebruik sinds 1956 en worden tot op heden nog steeds nieuw gebouwd. De naam en het zeilteken zijn afgeleid van het traditionele scoutinglogo; de Franse lelie. Onze boten …

Roeiboten

De welpen hebben beschikking tot vijf polyester rol-roeibootjes, de Sagara Satu, Dua, Tiga, Ampat en Lima. Respectievelijk Sagara Eén, Twee, Drie, Vier en Vijf in het Maleis, net als de rest van de vloot.  Hier leren de welpen in roeien, doen ze wedstrijdjes en krijgen ze gevoel voor boot en water.