Zeeverkenners moeder-herfstkamp 2015

Het was weer eens druk op troep verleden weekeinde: er was moederkamp bij de zeeverkenners.

Het kamp begon op vrijdag, rond half acht stroomden de verkenners en hun moeders binnen. Na hun bed klaargemaakt te hebben moesten ze verzamelen in de haven, daar kregen zij het eerste spel uitgelegd. Als ze zorgvuldig hadden rondgekeken hadden ze vast al gemerkt dat alle boten weg waren, ook de Sleper en de Heuvel. Ze kregen te horen dat ze de lintjes moesten volgen. Stapsgewijs werden ze met tussenpozen van 5 minuten de deur uit geslingerd, met als laatste de Wilde Vaart. Zij moesten uiteindelijk alle lintjes weghalen. Het begon goed, maar toen kwam Mike. Die was zo lollig geweest om het lintje bij de Warmondse brug van de ene kant van de weg naar de andere kant te verplaatsen. Daardoor leek het alsof je naar de Klinkenbergse plas moest lopen in plaats van naar Koudehoorn. Nogal een behoorlijk eind om. Toen de verkenners uiteindelijk bij Koudehoorn aankwamen bleek dat alle boten vast lagen met een kettingslot. Alleen de Vluchtheuvel lag daar niet aan de steiger. Die lag namelijk midden op het Joppe. Aan het begin van het spel hadden alle deelnemers een enveloppe gekregen die ze pas bij de boten open mochten maken. Hierin zat een aanwijzing waar de sleutel van hun boot zou kunnen liggen. De 99 heeft de WV geholpen om bij hun boot te komen, heel erg bedankt 99! Iedereen is veilig teruggekomen, al dan niet wat laat.

speurtochtclue

clue voor de verstopte sleutel van de 99

De volgende morgen moesten de verkenners al vroeg de boten zeilklaar maken. Ze mochten de boerenbuurttocht weer doen! Meerdere (te) lage bruggetjes en overal bagger en viezigheid mag op herfstkamp niet ontbreken. Tijdens de boerenbuurttocht moesten de verkenners een fotospel doen,  ze kregen een lijst met selfieopdrachten. De WV heeft ook fanatiek meegedaan. Heel erg jammer dat de foto’s van de WV zijn verdwenen, we hadden graag ons aandeel bijgedragen.

selfiespel

selfie opdrachten

Dit kamp is er iets heel bijzonders gebeurd. Toen de vletten uit de boerenbuurt kwamen, lag daar de Vluchtheuvel, klaar om te slepen. We hebben vier vletten getrokken. Op vol vermogen! Oké, het ging niet heel erg snel, maar als het ooit nodig is, weten we dat het kan.

bijzondere gebeurtenis

één van de WV foto’s die we wel hebben weten te redden

Hierna hadden we lunch op de Sever, met warme soep en boterhammen. Vanaf de Sever werden de vletten naar het Zweiland gesleept door de Sleper. Vanaf daar mochten ze vrij zeilen naar Koudehoorn. Dat is uiteindelijk mislukt want er stond veel te weinig wind.

 

Het avondeten was echt heel erg lekker! Applaus voor de kookstaf. Na het avondeten gingen de moeders uit varen en hadden de verkenners en WV kampvuur met marshmallows.

 

De volgende morgen ontbeten we weer met eieren, zoals op iedere Sagara-zondag. Na het ontbijt zijn de verkenners nog gaan varen, deze keer moesten ze naar de molen tegenover het theehuisje in Warmond. Daar kregen ze een rondleiding door de molen, daarna werden ze weer teruggesleept. Op troep hebben we nog de foto’s gekeken van het fotospel met een broodje knak. Het opwarmen duurde wel lang want de leiding had per ongeluk lege gasflessen meegenomen op de sleper. Na de foto’s ging iedereen weer naar huis.

Het was weer gezellig! Moeders, Verkenners, leiding, heel erg bedankt!