Welpen vader-herfstkamp 2015

Guid efternuin to y’all, I’d like to tell ye soomething about laast weekend if ye don’t mind:

Dit weekend heeft er een heftige strijd plaatsgevonden bij ons op troep. Een echte schotse Clash of the Clans. Er hing plotseling een brief in het clubhuis van oudoom James Hellway. Daar stond in dat hij een geschikte opvolger-familie zocht om zijn fortuin (cola-flessnoepjes en flesjes whisky) aan achter te laten. Hij heeft de welpenleiding de taak gegeven om de Clans naar Schotland te begeleiden en verschillende testen te doorstaan. Het is gelukt! Clan 3: DE HIGHLANDERS (geen berg te hoog)  hebben gewonnen. Zij waren vooral goed in het hamer werpen!

 

20151031_11065320151101_110201

 

Om er een beetje in te komen, zijn we vrijdag begonnen met levend cluedo, dit keer niet met een moord- thema maar met hoe je nou eigenlijk whisky maakt! Daarna een potje busjetrap en de start van het Gotcha spel. De zaterdag-ochtend zijn we heel vroeg opgestaan (ietsje later dan heel vroeg, want de vaders hadden de deur beneden gebarricadeerd, ze wilden niet opstaan) en zijn we naar Schotland vertrokken, door lintjes te volgen zijn de welpen en vaders geholpen. Bij de fietsbrug zijn ze naar ‘Engeland’ overgestoken, op de lange weg in Engeland hebben ze een Clannaam en wapen bedacht. Bij het meer van Loch-Ness (klinkenbergerplas) hebben ze een schotse dans bedacht en daarna nog een koekje versierd voor de high-tea-. (alle posten bedankt!) In een landhuis in Schotland aangekomen zijn ze ontvangen door Chris de doedelzak speler en hebben ze hun dans uitgevoerd voor de groep. Applaus! Met een echte high-tea erachteraan.Daarna de echte Highland-Games met 30 liter jerrycan zeulen en sleeplijn trekken.

Na het heerlijke echt Schotse avond-eten (Thaanks Piet en Sander!!) gingen de vaders uit varen met een deel van de zeeverkennersleiding. Ze werden naar een kroeg gebracht en moesten vanaf daar weer naar troep lopen. Maar ze waren eerder terug dan gepland, we hadden wel kunnen verwachten dat ze een list zouden bedenken om maar niet te hoeven lopen. Ze kwamen weer op troep met taxibusjes. Ondertussen hadden de welpen kampvuur en marshmallows.

Zondag hebben we weer de traditie voortgezet met gebakken ei met spek en kaas bij het ontbijt. Daarna zijn we naar het bos gegaan voor levend-stratego. Team Anne (rood) heeft alle 2 de potjes gewonnen (yess!). Daarna de Prijsuitreiking, het was nog spannend want er was een gedeelde tweede plek. Clan 3 heeft gewonnen.

 

Alruud Lads and Gents, hae a guid day and see ye efter!

de Apenkoppen

20151031_102601

de Highlanders (gewonnuuuh)

20151031_100613

de bigMacs

20151031_102109

de McIcans (Mexicans)

20151031_104049

de Nessies