Boten op het droge

De dagen worden korter en overdag is het al bijna koud te noemen. Dan voelt elke (oud)zeeverkenner dat het weer tijd is voor het winterseizoen. Na een te gekke laatste zeildag was het deze week dan tijd om de boten in de loods te leggen.
IMG_2807IMG_2781IMG_2782
Het was vandaag gelukkig droog zodat er hard doorgewerkt kon worden. Ruud, Tom, Tristan en Lars hebben dit klusje geklaard met de hulp van Michiel van Voorst, Paul van Benten en natuurlijk alle zeeverkenners. Helaas bleken de zeeverkenners te sterk te zijn voor het materiaal en brak 1 van de katrollen in stukken.

gebroken katrol IMG_2803 IMG_2799

Vanaf volgende week mogen de overalls weer uit de kast om stoffig en vies te worden. Vergeet deze dan ook zeker niet mee te geven ouders! De leiding moet weer aan de bak om in de pauze een warme versnapering te serveren en natuurlijk de kinderen te helpen bij het onderhoud aan de boten.

IMG_2783 IMG_2787

Voor de zeeverkenners zelf wordt het lekker grappen maken, schuren, zingen, leren en plezier maken onder genot van de muziek welke door de loods heen galmt!