Roeiboot op wipkip-veren?

Een groep ouders is bezig op het terrein van scoutinggroep de Sagara’s in Oegstgeest een avontuurlijk nautisch speelterrein te realiseren. De basis voor die inrichting zal een aantal bootjes zijn die als speelschip/ klimtoestel/oefenboot kunnen dienen. De vraag is dan ook of iemand zelf een bootje heeft dat inmiddels toch wel enorm in de weg ligt en alleen stallingsgeld kost, of dat ouders of andere familieleden en bekenden wellicht een bootje hebben dat meer zorg dan plezier is en een wegkwijnend bestaan leidt tussen hoog gras, of aan een gammel steigertje. Zo ja, dan zijn we op zoek naar jou!

Het gaat dus niet om vaarklare race- of toerboten maar om boten aan het eind van hun eerste leven die een tweede ronde op de wal wel aankunnen. Maatvoering: alles tot een meter of 7 à 8. Omdat een beeld meer zegt dan duizend woorden een paar plaatjes van het tweede leven dat wij de bootjes willen geven.

 

polyesterboot3

Kort en goed; wie ons kan helpen aan een bootje om een nieuwe generatie zeilers al vroeg verzot op varen te krijgen, neem kontakt op! Want zeg nou zelf: wie heeft er niet bij de eerste keer echt schuin gaan stiekem gewenst dat hij dat eerst even had kunnen oefenen in een roeiboot op wipkip-veren?

 

polyesterboot2

houtenboot1