Laatste zeildag

Op afgelopen zaterdag 29 oktober hebben wij voor de laatste keer in 2016 gezeild… het was namelijk laatste zeildag, de laatste opkomst voordat de boten het water uitgaan. We openden om half tien ’s ochtends (!!) en sloten af om acht uur ’s avonds. Een behoorlijk lange dag dus! We begonnen met de boten inladen om daarna op eigen gelegenheid op weg te gaan naar het….. Braassemermeer! De sleepvlet voer de route achter de vletten aan terwijl de sleper via de ringvaart richting Braassem ging. Op de sleper (waar ik zat) was het flink rustig, daar is weinig gebeurd. Op de sleepvlet daarentegen hebben ze nog wel het een en ander meegemaakt. ‘s Ochtends zijn de sauzen voor de broodjes knak vergeten waarna ze weer terug moesten, tijdens de route kwamen ze er achter dat ze ook het drinken en de bekers waren vergeten en Tom (van de leiding) heeft per ongeluk een brug gekopt (Tom heeft het er net wat minder goed afgebracht dan de brug… intussen is alles weer okay gelukkig!) met een flinke hoofdwond tot gevolg. Maaaaar ze hebben wel de hele route chill kunnen zitten. Dat zie je op een van de onderstaande foto’s :-). Met het geweldige laatste-zeildag-weer (we hebben behoorlijk rotweer gehad vorige jaren) hebben we echt geluk gehad! Met een hele mooie golden-hour-zonsondergang terugsleep was de dag helemaal geslaagd. We sloten de dag af met gezamenlijk patat (vr)eten van de tafels. Op naar een leuk winterseizoen waar we de boten weer helemaal prachtig kunnen maken om ze te showen op Kaagcup!

img-20161030-wa0027

Credits naar een van de Wilde Vaart: Jochem van Iterson

img-20161029-wa002620161029_113922_hdr20161029_151852_hdr20161029_192635