De Slimste Sagara 2016

Op zaterdag heeft het bestuur alle stam-, zeeverkenners-, welpen- en beverleiding een ‘walking dinner’ aangeboden op troep. Een mooie gelegenheid voor het bestuur om de intellectuele vermogens van alle leidingsleden eens te peilen door middel van een Slimste Sagara contest. Via een uitgekiende, wetenschappelijk onderbouwde set vragen is de verdeling van IQ over de verschillende onderdelen in kaart gebracht, met soms verrassende resultaten.

slimste-sagara

Team Boris

Na een zenuwslopende serie van zesentwintig vragen werd met overtuigende cijfers uitgeroepen tot winnaar van de Slimste Sagara 2016 het ‘team Boris’, bestaande uit Sebastiaan en Laura. Dit leidde tot enige consternatie: ‘The system is rigged!’ en ‘What’s going on?’ klonk veelvuldig uit de monden van de verliezers die zich luid roerden. In het deelnemersveld gingen zelf geruchten rond dat ’team Boris’ in het geheim was bijgestaan door Deep Learning computer algoritmes van een Russisch hackercollectief, ‘vanwaar anders die naam Boris?’. Ook het onverwacht terugkomen van ‘team LisAnNoooooaaargggggh’ vanaf de zevende en laatste plaats naar een eervolle derde plaats werd met enig wantrouwen ontvangen door een aantal deelnemers.

Geen malversaties

Echter, de wedstrijdleiding heeft geen malversaties kunnen constateren, en na ampel overleg ‘team Boris’ tot terechte winnaar uitgeroepen. ‘Door hun uitgekiende strategie, bestaande uit de reactiesnelheid van Sebas en het combinatievermogen van Laura, wisten zij met een overtuigend ruime voorsprong de eeuwige roem naar zich toe trekken die al sinds jaar en dag verbonden is aan de Slimste Sagara contest,’ sprak een opgetogen voorzitter van de wedstrijdleiding, die reële kansen zag voor het winnende team in de nationale competitie van ‘Slimsten’.

Uitsmijter

Al met al een prachtige avond, die iedereen nog lang zal heugen! Als uitsmijter, voor de liefhebber tijdens de lange winteravonden, hier een link naar de doorwrochte set vragen. Tevens in de bijlage enig historisch materiaal waarmee de antwoorden onderbouwd zijn.