BAKBOORD!!!!

Afgelopen weekend waren de junioren en zeeverkenners op kamp zoals ze dat jaarlijks met Hemelvaart doen. Al sinds 1965 worden jaarlijks de Kaagcup wedstrijden georganiseerd en de oorsprong ervan ligt bij zelfs bij onze eigen groep. Maar door covid kon het vorig jaar niet doorgaan en dit jaar was het helaas ook afgelast door de huidige situatie. Zo’n groot evenement durfde men nog niet aan en dat is begrijpelijk als je weet dat er normaal zo’n 300 lelievletten aan meedoen. Maar niks doen was geen optie na wat gesprekken met gemeenten mochten we, met een paar groepen van rondom de Kaag, als we dan toch in de buurt waren, een gelegenheidswedstrijd organiseren. Of in codetaal “koffiedrinken”.

Na een grandioos spellenspektakel op donderdag en vrijdag kon het “koffiedrinken” zaterdag dan eindelijk van start gaan. Bij de start viel de wind helemaal weg . Iedereen dobberde onmanoeuvreerbaar rond. De spanning was te snijden. Het was stilte voor de storm. Want bij het eerste beste zuchtje wind ging het los. “BAKBOORD!!!!” Alles voer door elkaar om maar de meest voordelige koers te hebben en als eerste over de start te gaan. Van de Sagara’s ging de 1655 tweede over de startlijn van het hele veld. Eenmaal over de startlijn was het meteen bakboord uit richting de Eijmerspoel, Dieperpoel, Norremeer, en daarna de finish weer op het Zweiland. Het was een goede wedstrijd voor de Sagara’s met de 1655 (junioren o.l.v. Sebas van de Mortel) als eerste en de 103 (zeeverkenners o.l.v. Anne van Reij) als derde geëindigd en zeker nog een paar in de top 10 van de +- 40 vletten.
Na de wedstijd mocht iedereen vrij zeilen tot het avondeten waarna nog een spel en een kampvuur op het programma stonden. Zondag was het opruimdag, alle tenten moesten worden opgeruimd en de boel moest weer fris en fruitig zijn voor de volgende opkomst.
Al met al was het een topkamp en heeft iedereen plezier gehad. Zelfs ondanks sommige lekkende tenten.