Wilde Vaart werkt aan Vluchtheuvel

Door: Willem van Roemburg

De afgelopen weken is ook de Wilde Vaart weer hard bezig geweest met schuren en verven aan de WV boot. De Heuvel ligt dit jaar nog gewoon in de haven en het plan van de WV was aanvankelijk om de spiegel, het dek en de opbouw (de kajuit) van de boot helemaal opnieuw te verven. Het weer heeft sinds de start van het winterseizoen echter niet echt mee gezeten, dus er is nog behoorlijk wat werk aan de winkel.

Gelukkig is er ook onderhoud dat binnen gedaan kan worden. De vlonders van het achterdek, de helmstok, de deurtjes van de opbouw en de luiken van de motor moesten ook allemaal gedaan worden, en daar zijn we nu bijna mee klaar. Met name aan de deurtjes hadden we veel werk, aangezien er grote gaten in zaten die opgevuld moeten worden met epoxy.

Nu is het hopen op heel veel mooi weer zodat we ook buiten gericht aan de slag kunnen. Gelukkig hebben we nog een tijdje voordat de boten van de Verkenners weer het water in gaan en we weer gaan varen.

Ook loopt de WV de laatste tijd als leiding mee bij verschillende speltakken. In het vaarseizoen heeft de WV al een keer meegedraaid bij de Junioren, en dit winterseizoen hebben verschillende leden van de WV meegedraaid bij de Welpen en de Bevers.

Helaas is het met de huidige maatregelen niet mogelijk om een fysieke nieuwjaarsborrel te organiseren. Deze zal helaas weer niet doorgaan. Wel is het prettig dat de reguliere opkomsten, al is het in aangepaste vorm, wel gewoon door kunnen gaan. Zo loopt het onderhoud aan de boten geen verdere achterstand op en kunnen de leden toch nog wat sociaal contact onderhouden.