Jantje Beton en boten te water

In de week van 7 tot 11 maart was de jaarlijkse Jantje Beton collecte. Van maandag tot en met vrijdag hebben leden van alle speltakken samen met hun begeleiders in verschillende wijken van Oegstgeest gecollecteerd, aangevuld met een speciale collecte door de welpen en een winkelcentrum collecte op de zaterdag. Het collecteren is elk jaar weer een gezellige bezigheid en is bovendien erg goed voor het spekken van de clubkas. We zijn dit jaar dan ook weer erg blij met de hulp van alle leden die één of meerdere dagen hebben meegelopen, en het heeft zeker geholpen met het ophalen van een flink bedrag voor de club.  

De week na Jantje Beton was het tijd om de boten het water in te laten. Na een lange winter waren alle boten dan eindelijk klaar om te varen, en na de avond van te voren al wat voorbereiding te hebben getroffen konden de boten snel het water in. Er was zelfs tijd om nog even op het kanaal heen en weer te varen, om te checken of alles op en aan de boten werkte en om de zeilvaardigheden weer even af te stoffen. Nu alles weer zeilt begint de voorbereiding voor Kaagcup. Laten we hopen dat dat wel door mag gaan dit jaar!