Op “Winter”kamp naar Blijdorp

In het weekend van 1 tot 3 april zijn de zeeverkenners samen met de WV op kamp gegaan in Rotterdam, bij scouting Oranje Blauw. Een echt winterkamp kon je het kamp eigenlijk niet meer noemen, en het weer was dan ook zonnig. 

Het grote spektakelstuk van het kamp was een bezoek aan de dierentuin Blijdorp, wat foto’s opleverde van wel erg bijzondere “dieren”. De trip naar Blijdorp werd bekroond met een maaltijd bereid door de WV. Het bezoek aan Blijdorp was ook een goed excuus voor een groepsfoto. 

De avondspellen mochten er echter ook zijn, en gingen er vaak niet rustig aan toe. Het CWO spel op vrijdagavond heeft nog wat verbetering nodig, maar het krantenmeppertje in het donker was een groot succes. 

De zaterdagavond was ook een bijzondere aangelegenheid, aangezien het spel “levend cluedo” in een nieuw jasje werd gegoten. Na een lange zoektocht bleek de Chinese rijsthandelaar de dader van een moord op koe Bertha 64 in de wei. De avond werd muzikaal afgesloten met een muziekquiz die er van tijd tot tijd “gewelddadig” aan toe ging.

De “cast” van levend cluedo dit kamp. Herken jij iedereen nog?

Op zondag was er na de opruimwerkzaamheden zelfs nog tijd voor een paar potjes volleybal, als voorbereiding op de (uiteindelijk gecancelde) volleybalcup. Het kamp werd afgesloten met een traditioneel potje Britse buldog. 

Het uitzicht van het kampterrein mocht er ook zijn