Kaagcup 2022

Na twee jaar wachten was het eindelijk zo ver. In het afgelopen hemelvaartweekend kon Kaagcup eindelijk weer doorgaan! Door beide de Verkenners en Junioren werd naar de wedstrijden uitgekeken. Zeker voor de Bootsen en Kwartieren was het spannend, aangezien zij nog nooit eerder een Kaagcup wedstrijd gezeild hadden. Desalniettemin waren de races een geweldige ervaring.

Het kamp begon zoals altijd op donderdag in de haven waar de boten en de praam ingeladen werden, waarna de hele vloot vertrok naar de vaste kampeerplek voor Kaagcup. Na het uitpakken van de praam en het opzetten van de tenten, wat niet gemakkelijk was vanwege de harde wind, kon het kamp dan echt beginnen. 

Wind was er dit jaar gelukkig genoeg…

Op vrijdag begonnen de wedstrijden. De boten van de Verkenners en Junioren waren verdeeld in verschillende klassen, de Verkenners in de standaardklasse en de Junioren in de instructieklasse, en zeilden beide 2 wedstrijden. In de standaardklasse werd door de Verkenners goed gescoord in de eerste wedstrijd met een paar mooie finishes. De tweede wedstrijd werd helaas afgelast vanwege de harde wind maar dat voorkwam niet dat alle vijf boten zich voor de races op zaterdag in de twee hoogste poules kwalificeerden. Voor de Junioren verliep eerste wedstrijd niet vlekkeloos maar ook hier werden prima finishes behaald.  

De hoofdwedstrijden op zaterdag werden gelukkig niet afgelast en leverden mooie resultaten op met een derde plaats in de instructieklasse voor de 1473 en een vierde plaats voor de 813 in de oranje poule. Ook de andere boten behaalden prima finishes en dat resulteerde in een derde plaats in de strijd om de wisselbeker in de standaardklasse en een vijfde plaats in de instructieklasse. Al met al een prima resultaat.

Naast de wedstrijden gaat het natuurlijk vooral om de gezelligheid op een kamp als dit en de sfeer zat er dan ook goed in. In de avonduren en na de wedstrijden was er tijd om vrij te zeilen en dankzij de stevige wind was ook dat een succes. Bovendien werd er op vrijdagavond met verscheidene andere groepen samen Britse Buldog en Woesbal gespeeld en ondanks wat blauwe plekken was ook dat een mooie ervaring.

De zondag stond als vanouds weer in het teken van het opruimen van het kampterrein en na een leuk en vermoeiend hemelvaartweekend was Kaagcup 2022 alweer voorbij. Het was een editie die velen van ons niet snel zullen vergeten!  

Het avondzeilen leverde prachtige plaatjes op.
Op het veld bovenin is ons kampterrein te zien