“Daar gaan we weer!”

Het is eindelijk zo ver, na een lange en welverdiende zomerstop is het naseizoen weer begonnen. Iedereen had veel vakantieverhalen uit te wisselen en de sfeer zat er meteen weer goed in. Dit kwam ook door het mooie weer en het feit dat de oudste welpen alvast een opkomst mee mochten te draaien met de Derja scouts of de Sagara junioren. 

Afgelopen zaterdag was dan ook de laatste opkomst voordat de oudste kinderen van elke speltak over plonzen of vliegen naar hun nieuwe speltak. Het overplonzen is altijd het officiële begin van het nieuwe seizoen en volgende week is het dan zover. Om 12:00 is het de beurt aan de welpen die overgaan naar de junioren of scouts en om 12:30 is het de beurt aan de junioren die overgaan naar de zeeverkenners en de bevers die overgaan naar de welpen, waarna ook de nieuwe wilde vaart aan het ritueel moet geloven. Ouders en andere familie zijn van harte uitgenodigd om te komen kijken en hun eigen of andere kinderen aan te moedigen. Die avond is, om de dag feestelijk af te sluiten, ook de jaarlijkse startbarbeque. We kijken er naar uit u allemaal te zien komende zaterdag!