Welpenkamp 22’

In de laatste week van de zomervakantie, van 15 tot 19 augustus, was het weer tijd voor het zomerkamp van de Sagara Welpen, dit jaar bij Scouting Arrowe in Bussum, nabij Hilversum. Het kampthema was dit jaar middeleeuwen en en beide leiding en kinderen pakten groots uit en zagen er met hun verkleedkleding uit als echt ridders en prinsessen. 

Niet alleen de kinderen, maar ook de leiding was mooi verkleed!

Bij de middeleeuwen hoort natuurlijk een heldenverhaal, zo ook bij dit kamp. Op de eerste dag werd prinses Nienke ontvoerd. en later die dag kwam er een brief van de koning die de kinderen de opdracht gaf om geldstukken te verdienen om prinses Nienke te kunnen vrijkopen. De verschillende nesten streden om de meeste goudstukken, want wie de meeste goudstukken verdiende kon de prinses bevrijden, wat aan het einde van het kamp na goed samen te werken tussen de nesten dan ook lukte.

Bijna iedereen kijkt naar de camera voor de groepsfoto…

De spellen waarmee geld verdiend kon worden waren onder andere het smokkelspel, wat bij de kinderen enorm in de smaak viel, Britse Buldog, een heuse ridder training, gejureerd door het bestuur, en levend stratego, waarbij de kinderen elkaar moeten uitschakelen met spuitjes met kleurstof. Naast de spelen is er ook veel geknutseld. Zo heeft elk nest haar eigen ridderschild ontworpen en een eigen geldkist gemaakt. Daarnaast heeft elke welp een eigen t-shirt betekend en een eigen masker gemaakt voor het gemaskerde bal dat op de laatste avond plaatsvond.

Op woensdag was het tijd voor een tripje naar Naarden, waar in de oude vestingstad met behulp van de kookstaf een vossenjacht werd georganiseerd. Helaas zat het weer niet echt mee en hebben we met zijn allen in een bushokje geschuild. Dit mocht echter de pret niet drukken en na de regenval was er nog tijd om in Bussum even te shoppen. 

Gelukkig was het tijdens de vossenjacht nog even droog tussen de buien door.

Bijna elke avond werd de dag afgesloten bij het kampvuur. Dit ging gepaard met verschillende activiteiten als zelf broodjes bakken en deze opsmullen met boter en suiker. De laatste avond werden bij het kampvuur ook de bonte avond acts opgevoerd, waar de kinderen in de rusturen hard op geoefend hadden. 

Ondanks het late tijdstip zat de sfeer er tijdens de dropping goed in!

Op woensdagavond was het tijd voor de dropping van de oudste kinderen, die eerst geblinddoekt werden en daarna hun weg terug moesten vinden naar het kampterrein. Dit ging gepaard met een uitstapje over een sloot voor een paar onvoorzichtige welpen, maar uiteindelijk vonden de kinderen, natuurlijk onder begeleiding van een deel van de leiding, de weg naar het clubhuis weer terug.

Even een eetpauze tijdens de dropping.

Op donderdagavond was er een heus gemaskerd bal, met popcorn en blikjes fris. Het bal was een mooie afsluiting van het fantastische kamp, en de kinderen hebben zich die avond goed vermaakt. Wat kunnen zij feesten zeg!

Er gingen maar liefst 2 pannen popcorn doorheen op de bonte avond!

Elke dag hebben we ons best gedaan om lekker maar ook gezond te koken, met uitzondering van de laatste avond toen we gingen tafel eten. Het verbaasde ons positief dat de kinderen hun borden zo goed leeg aten. 

Het gezonde koken was alleen de laatste dag niet zo goed gelukt…

Wij als leiding zijn super tevreden over hoe het kamp is verlopen en hebben het onwijs naar ons zin gehad met de kinderen. Wij kijken nu al uit naar volgend jaar, en het komende seizoen natuurlijk!  

Bij mooie t-shirts horen natuurlijk gekke bekken.
De riddertraining werd begeleid en gejureerd door het bestuur, spannend hoor! Hier het ridderharnas-blaaspijpschieten.