Winterseizoen begonnen!

Na de laatste zeildag vorige week begon deze week het winterseizoen dan echt. De eerste 5 boten zijn het water uit gegaan en het clubhuis is weer helemaal opgeruimd en klaar voor het winterseizoen.

De boten werden met de hogedrukspuit grondig schoon gespoten, dat maakt het schuren straks weer makkelijker.

Dit jaar hadden we de luxe dat we een vorkheftruck mochten lenen om de boten het water uit te tillen en de botenloods in te vervoeren. Hoewel het in het begin even aftasten was wat nou precies de beste manier was om de boten uit het water te halen en de loods in te rijden, is deze methode veel makkelijker en vooral veiliger gebleken dan de oude methode. De botenloods zelf is ook opgeruimd om plaats te maken voor de boten, en ook het clubhuis is klaar gemaakt voor het winterseizoen. 

De Bevers vonden het verplaatsen van de boten een mooi spektakel.

Ook zijn alle zeilen gecontroleerd op gaten en scheuren en zijn deze onderweg naar de zeilmaker. 

Het werk ging tot laat in de avond door.

De WV heeft ook niet stilgezeten en heeft haar twee boten klaargemaakt voor het winterseizoen. Hun winterplanning is al gemaakt. Vanaf volgende week is het tijd voor het echte winteronderhoud en worden de boten helemaal geschuurd en weer opnieuw gelakt voor het nieuwe vaarseizoen.