Sinterklaas bij de Sagara’s

De afgelopen paar weken was Nederland weer in de ban van het Sinterklaasfeest en ook bij de Sagara Welpen was het daarom de afgelopen 4 opkomsten feest.

Op 12 november kwam de Sint naar Nederland en dit mocht natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Daarom hebben de welpen die dag hun eigen schoen gekleurd en in elkaar geknutseld, om later nog een keer te kunnen gebruiken. Ook had de leiding voor elke Welp een eigen pietenmuts in elkaar gezet zodat deze de volgende opkomst op konden. 

Een week later kwam de Sint namelijk met de stoomboot naar ons eigen Oegstgeest, en onze welpen waren erbij om de intocht te bekijken en sommige kinderen hebben de sint zelfs een high-five gegeven! Er zijn die dag ook heel veel pepernoten gegeten…    Om die calorieën eraf te sporten werd er in het clubhuis nog een potje Dweilhockey gespeeld, wat er vrij fanatiek aan toe ging.  

Op 26 november mochten de kinderen eerst zelf pepernoten bakken en ze daarna mee naar huis nemen. Zelf gemaakt smaken ze altijd het lekkerst… Ook was er nog een verrassing toen er drie heuse Pieten op bezoek kwamen die zo lief waren dat ze zelfs aan een potje Britse Buldog en een potje Pieten en Kerstmannen Spel mee speelden. 

Op 3 december was het pas echt feest, want toen kwam Sinterklaas zélf langs, wat spannend! De Welpen hebben daarom aan het begin van de opkomst allemaal wat moois voor de Sint geschreven of geknutseld, wat ze zelf aan Sinterklaas mochten geven. Daarna mochten alle kinderen nog even bij Sinterklaas komen en is er veel gezongen. 

Helaas is Sinterklaas inmiddels weer vertrokken naar Spanje, maar wij willen hem en al zijn pieten toch enorm bedanken dat zij tijd voor ons vrij wilden maken en ons clubhuisje niet stilletjes voorbij zijn gereden!