Boten draaien en kerstdiner

Ondanks het koude winterweer vordert het onderhoud aan de lelievletten gestaag en volgens plan. Afgelopen zaterdag was het dan ook al weer tijd om de boten om te draaien.

Wederom mochten wij een heftruck van Vollebregt Vorkheftrucks lenen om te assisteren met het draaien van de boten. Doordat wij nu de beschikking hebben over deze heftruck kan het draaien van de boten op een veel veiligere manier en met veel minder mensen gebeuren. 

Doordat er aanzienlijk minder mensen nodig waren voor het draaien van de boten dan voorheen nodig was, konden de Zeeverkenners afgelopen opkomst genieten van een filmmiddag terwijl een deel van de leiding en de Wilde Vaart zich over het draaien van de boten kon ontfermen.

Nu de boten omgedraaid zijn kunnen de verkenners beginnen aan de binnenkant van de boten en als het weer een beetje mee zit en het niet te koud blijft zal binnen niet al te lange tijd de tweede lichting lelievletten het water uit gehaald kunnen worden voor winteronderhoud. 

De kou leverde wel mooie plaatjes van onze sleper op

s’ Avonds was het tijd voor het jaarlijkse kerstdiner, dat voor het eerst in twee jaar weer kon doorgaan zonder belemmeringen door corona. Elke speltak had onwijs haar best gedaan op de gerechten en de sfeer zat er die avond goed in! Al met al een zeer geslaagde dag.