Een goud kamp in Gouda

Afgelopen weekend waren de Zeeverkenners en Wilde Vaart op winterkamp in Gouda, en wat hebben ze zich vermaakt!

Het kamp begon op vrijdagavond om acht uur met een klassieker, het smokkelspel, waarbij de verkenners hun coke (het was gewoon meel hoor) van de ene naar de andere kant van het kampterrein moesten smokkelen. Ook het welbekende Middeleeuwenspel werd gespeeld.

Na een korte nacht voor sommigen vertrokken de verkenners de volgende ochtend op dagtocht naar Gouda, maar niet voordat er eerst een relatief ruw potje Britse Buldog was gespeeld. In de stad kregen ze een lijst met foto-opdrachten waar iedereen enthousiast aan meedeed. Bovendien bleek er in Gouda een Lego winkel te zitten, tot grote vreugde van alle verkenners en hun leiding. 

Voor het avondeten was er shoarma, en daarna was er voor de leiding gelukkig nog even tijd om met hun Lego te spelen. Daarna is er een episch afval-quizspel gespeeld waarbij Verkenner Dani met de eer mocht strijken. Qua snelheid in je hoed pakken, kennis over de IKEA en kaas, uithoudingsvermogen en koe-nadoen was hij het beste van alle Verkenners en WV! Omdat er die dag nog niet ver genoeg gelopen was en omdat het kampterrein midden in een natuurgebied lag was er nog en puzzeltocht uitgestippeld die de verkenners in groepjes liepen. 

De volgende ochtend was er na het opruimen nog tijd voor een laatste spel, georganiseerd door de WV, wat wederom fanatiek gespeeld werd. Het was al met al een fantastisch kamp, natuurlijk wel geholpen door het mooie weer en de aanwezigheid van de Lego winkel, maar ook vanwege de leuke spellen van de leiding en WV het goede humeur van alle verkenners.  

Na een weekje ontspannen is het nu weer tijd om verder te gaan met het winteronderhoud aan de lelievletten. Nu maar hopen dat het onderhoud een beetje opschiet zodat we snel weer kunnen gaan zeilen!