3-oktoberopkomst Bevers

Prachtige knutselwerken!!
De leiding was ook erg enthousiast.
Daarna werden de knutsel werken gebruikt tijdens het spel.

Afgelopen zaterdag was het 3-oktober opkomst bij de bevers, en werd het verhaal van het Leidens ontzet nagespeeld in verschillende spellen.

Alle bevers kwamen in hun stoerste ridderpak of mooiste prinsessenjurk naar de opkomst om het verhaal van 3-oktober na te spelen. Allereerst werd er geuzentrikkertje gespeeld, de bever die het langst zijn of haar ballon heel kon houden terwijl de andere bevers deze kapot probeerde te maken was de winnaar. Daarna hebben de bevers allemaal een schild versierd (om zich te kunnen verdedigen tegen de Spanjaarden natuurlijk ;-)).

Vervolgens werden er een aantal potjes geuzenstrategogespeeld, waarbij het ene team het kanon van het andere team moest zoeken om zo de Spanjaarden bij Leiden te kunnen verjagen. Als slotspel werd er nog heel fannatiek hutspot gesmokkeld om de Leidenaren van eten te kunnen voorzien tijdens het beleg van de Spanjaarden!