Herfstkamp junioren

In het weekend van 6 tot en met 8 oktober zijn de junioren op herfstkamp geweest! En dit jaar mochten ook de vaders mee. Tijdens dit kamp bleven wij lekker op ons eigen terrein. Vrijdagavond begon het kamp met een speurtocht naar de verstopte lelievletten. Om de goede weg te vinden, moesten er tijdens deze speurtocht puzzels worden opgelost. Gelukkig is er niemand verdwaald en heeft iedereen zijn vlet gevonden. De vletten moesten natuurlijk wel weer teruggebracht worden naar het terrein. Hiervoor had de leiding gelukkig riemen in de boot achtergelaten. Op de terugweg konden de junioren en de vaders dus hun roei vaardigheden oefenen! 

Zaterdagochtend zijn wij de prachtige Kaag opgegaan. Hier hebben wij een route gevaren met bruggen die wij zelf open konden maken. Behalve de laatste brug… Die was kapot, dus toen zijn we met zo veel mogelijk mensen in elke vlet gaan liggen zodat we net aan onder de brug door konden. Na deze route hebben wij heerlijk geluncht met soep en broodjes, die de zeeverkenners leiding voor ons hadden meegenomen! Na deze lunch was er nog tijd om met een flinke wind terug te zeilen naar het kampterrein. Dit wel alleen voor de liefhebbers, iedereen die dacht de wind niet te kunnen trotseren, mocht met de sleepvet mee. Het avondeten werd verzorgd door onze kookstaf: Kylie en Siebe. Zij hadden heerlijke spinazie a la Sagara voor ons gemaakt. Hierdoor zaten we met zijn allen lekker vol en was het tijd voor een spel. Tijdens dit spel had je telkens één minuut om een soort mini spel te winnen. Zo zijn er knopen zonder handen gelegd, moesten er vaders beschuitfluiten en zijn er torens gebouwd van marshmellows en spaghetti. Hierna hebben de junioren nog genoten van een kampvuur, terwijl de vaders een rondje door Leiden hebben gevaren. 

Op zondag hebben wij nog genoten van heerlijke gebakken eieren. Helaas komt aan alle goede dingen een einde en zo ook aan ons kamp. Iedereen is lekker naar huis gegaan om bij te komen van alle ervaringen van het afgelopen weekend.