Bootsenspel, wet t-shirt contest en riemworstelen

De trektocht is ondertussen afgelopen en het tentenkamp is opgezet op het terrein in Vinkeveen. Helaas was de laatste dag van de trektocht erg nat. Maar dat mag de pret niet drukken want we zijn tenslotte op kamp!

Denk je als zeeverkenner eindelijk lekker op je luchtbed te kunnen slapen wordt je er dinsdagnacht uitgehaald voor een DROPPING! De oudere kinderen vonden dit natuurlijk weer geweldig, terwijl de kleinere het vooral spannend vonden. We kunnen u gerust stellen door te vertellen dat alle kinderen het kampterrein hebben terug gevonden ;-).

 

IMG-20140721-WA0004IMG-20140721-WA0000 IMG-20140721-WA0002

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Al voor het kamp hebben de bootsen de opdracht gekregen om een spel te maken. Dit spel hebben de bootsen (Anne, Jochem, Kayran, Anton, Noortje en Thijs ) op woensdag middag uitgevoerd. Zij hadden een postenspel gemaakt met de volgende onderdelen:

  • bootcamp
  • riemwerpen
  • dol mikken
  • tijgeren
  • zwemmen
  • horde springen
  • ankersjouwen

Alle kinderen hebben hier met veel plezier aan mee gedaan! Er mag dus wel gezegd worden dat de bootsen een geweldig programma hebben gemaakt!

IMG-20140722-WA0007

’s Middags was er nog meer waterpret. De leiding heeft een opstelling gemaakt waardoor er een echte riemworstelwedstrijd gehouden kon worden.  Er werd steeds in paren gestreden om de eer. Daarna was er ook nog een ‘Wet T-shirt Contest’.IMG-20140723-WA0009IMG-20140723-WA0008

Vandaag was het de beurt aan de Wilde Vaart om het voorbereide spel uit te voeren. De verkenners zijn in dit spel gestart met een boot, mast, vlonders en doften. Tijdens het spel konden zij steeds meer boot onderdelen terug winnen bij de verschillende posten. Uiteindelijk konden alle vletten zeilend terug naar het kampterrein.

Misschien nog even leuk om te melden dat de 935 momenteel boven aanstaat in de Expeditie Vinkeveen!