De winterblues…

Zaterdag 8 november was het helaas zover, de vletten gingen weer het water uit. Daarmee kwam een einde aan weer een super-vaarseizoen. Het was een lange zware dag voor de verkenners en leiding om alle boten te strippen van alle vallen, stagen, roeren en zwaarden, Alle losse onderdelen moesten per boot gelabeld worden.

Tussendoor moest ook aan de lijn getrokken worden om de vletten uit het water te trekken, wat altijd weer een spektakel is. Daarna kwam alleen de teleurstelling als de onderkant van de boot tevoorschijn kwam: “Dat word weer zwoegen deze winter!” Nadat de boten grondig schoongespoten waren konden ze fris er fruitig de loods in. Hopelijk zit het weer dit jaar een beetje mee, dan kunnen we weer snel de kaag onveilig maken!

boot net de loods in gereden laatste boot omdraaien lege haven na een lange dag.