Zie ginds komt de stoomboot…

image

Afgelopen zaterdag hadden de welpen hun sinterklaas opkomst.

We begonnen deze met een spannende pietenversie van levend cluedo, met de vraag ‘wie heeft de zak pepernoten gestolen?!’. Daarna gingen we naar binnen, hier hebben alle welpen een mooie Zwarte-Pieten muts gemaakt. Ze zijn allemaal stuk voor stuk heel mooi geworden!

Toen de welpen daar druk mee bezig waren, kwam Marloes de schipper onverwachts met post voor de welpen. Dit was een brief van Sinterklaas, Klunspiet en Verlegen piet. In de brief stond dat Sinterklaas het helaas te druk had en dat hij eigenklijk klunspiet langs zou sturen. Maar blijkbaar was Klunspiet weer eens klunzig bezig geweest… die had zijn been gebroken. Sint had eigenlijk geen andere piet die langs kon komen, maar toen had Verlegen piet tegen Sint gezegd: ‘ik denk dat ik het wel durf, ik ga het wel proberen’. Nu was Sint heel vrolijk, maar wat er toen gebeurde was hij eigenlijk al een beetje bang voor. Verlegenpiet was s’ochtends vroeg met vol goed moed op pad gegaan naar de Sagara’s, was ook binnen geweest, maar had het hek gehoord en schrok zo erg dat ze de zak met cadeautjes gauw verstopt had en weer gauw terug naar het pietenhuis was gegaan.

De welpen zijn op zoek gegaan naar de zak en deze vond hulp piet Toon in de CWO kist. Alle welpen kregen een chocoladeletter die ze zelf thuis zouden moeten maken en versieren. Verder kregen ze nog wat lekkers en limonade van de leiding. Natuurlijk had sint ook rekening gehouden met de 3 welpen die geen chocolade lustten, want die hebben een spek letter gekregen. Wat opmerkzaam van de Sint! De Sintopkomst werd afgesloten met een sinterklaas-disco.

image