Koningsdag met de welpen!

Ter ere van onze koning Willem-Alexander hebben wij natuurlijk ook bij de welpen een goed oranjefeestje gehouden! Oranje limonade, oranje donuts, Ik hou van HOLLAND en wat bij zo’n nationaal gezinde opkomst natuurlijk niet ontbreken mag…. Oud-Hollandse spelletjes! Het is zo leuk om te zien dat die spellen tijdloos zijn. De blikken vlogen om onze oren, spijker werden keurig in een flesje gepoept en de koek was zo van het lijntje gesnoept!

naamloze map KOEKHAPPEN, MJAM!naamloze map1BLIKGOOIEN, GOED GEDAAN WILLEM!

 

Na deze intensieve spelletjes, moest er natuurlijk even uitgeblazen worden. Iedereen die alle spellen had gedaan kreeg een boekje met daarin allemaal koningsdag puzzels. Het was in ieder geval heerlijk rustig toen ze allemaal zaten te puzzelen.

naamloze map2

 

Koningsdag zelf

Vier welpen hadden zichzelf aangemeld om op maandagochtend 27 april de vlag te hijsen bij de aubade in Oegstgeest. Zaterdag hadden we al even geoefend, want het is natuurlijk belangrijk dat rood boven hangt! Toen we aankwamen bij het gemeentehuis bleek de vlag al bevestigd te zijn, dus we hoefden alleen te wachten op het teken om te hijsen. (Gelukkig.. ;-))

Na het plechtige gedeelte moesten we nog even volhouden, want dan worden er oude Nederlandse liedjes gezongen, waaronder natuurlijk ook het Wilhelmus. En ik schrok er bijna van dat de welpen zo leuk meededen! Uit volle borst! Zie de foto’s van Wil van Elk als bewijs. Met het weer dat we uiteindelijk hebben gekregen, denk ik dat iedereen na de aubade ook een mooie koningsdag heeft gehad! Over drie jaar mogen we weer hijsen! Sietkse, Lucas-Jan, Toon en Samuël, zijn jullie er dan ook weer bij??

10923258_890371311024641_4527886588339413768_n