Kaagcup 2015

Misschien wel voor het eerst in hun geschiedenis hebben de Sagara’s tijdens Kaagcup hun kamp ergens anders opgeslagen dan gewoonlijk: Camping de Horizon aan het Zweiland. Dit bleek echter een uitstekend alternatief voor de traditionele plek op de Kogjespolder, waar onze groep dit jaar niet terecht kon. Er was gelukkig net als op het weiland bij boer Joop gewoon een baggersloot, waar Koen dan ook prompt in is gevallen. Een verdere nieuwigheid dit jaar was de door Jos bedachte andere opstelling van de tenten: in de vorm van een halve maan. Volgens sommigen gezelliger dan in een hoek, en volgens anderen net een smurfendorp. Daarnaast was alles als andere jaren: het eten was lekker, net als het weer.

De Vrienden van de Sagara’s stonden een eindje verderop, net voorbij de Horizon, en bleken niet (meer) zo uit het echte Sagara hout gesneden als verondersteld. Zij hebben de stoppen door laten slaan van Camping de Horizon, omdat op zijn minst vier electrische kachels waren aangesloten in hun kampement, naar eigen zeggen ‘vanwege de kou’.

Dit jaar waren de Kaagcup wedstrijden voor de Sagara’s niet zonder sportief succes. Ondanks een geheimzinnige massale diskwalificatie bij boei K die niet voor iedereen bleek te kloppen, zijn twee Sagara boten in de prijzen gevallen. Kayran haalde met de 935 de tweede prijs in veld 3 grijs, en Anne met de 1473 de derde prijs in veld 4 geel.

Het ophalen van deze twee mooie prijzen op Boterhuiseiland werd van luidruchtig commentaar voorzien door de Vrienden en Chris de doedelzakspeler, die al spelend vanaf het dak van de Dewi een vrije doortocht garandeerde. Al met al een geweldige aflevering van de jaarlijkse Kaagcup wedstrijden!

Kaagcup Kayran tweede prijs

Kayran’s tweede prijs winnende team

 

KaagCup Anne derde prijs

Anne’s derde prijs winnende team

 

vertrek KaagCup15

vertrek vanaf troep voor Kaagcup 2015

doedelzak

Chris de doedelzakspeler

KaagCup Anne derde prijs

De derde prijs beker