Zeeverkenner-zomerkamp-super-voorbereidings-tips-en-tricks ;-)

Het is zomer en het jaarlijkse zomerkamp komt er weer aan!!! Om een paar tips te geven over do’s en don’t-s op kamp hieronder een lijstje met extra informatie. Het zijn geen noodzakelijke benodigdheden maar maken je kamp misschien wel leuker.

trektocht Uitgeest 2014

Het is erg handig om voor de trektocht een kleine trektochttas te vullen met kleren en spullen die je nodig hebt tijdens trektocht zodat je de rest van je spullen in plastic tassen of vuilniszakken in je tas kunt laten zitten. Deze blijven dan sowieso droog.

2013-07-1

heensleep Zeewolde 2014

In de vletten is er niet zo heel veel ruimte, helemaal als je met bijna 7 man, persoonlijke bagage en boot-spullen aan boord zit. Koffers hebben een harde zijkant waardoor ze moeilijk te `proppen´ zijn. Een propbare weekendtas is dan dus handiger.

Voor trektocht is het ook soms handig om een goedkoop waterluchtbed mee te nemen om op te slapen aangezien een normaal luchtbed vaak veel meer moeite kost om op te blazen en deze snel kapot kan gaan in de boot. Voor het normale kamp kan je dan nog wel op een gewoon luchtbed of matje slapen natuurlijk.3 wv 2013

Voor trektocht is het ook chill om, als het warm is, je flessen drinken die je meeneemt van tevoren in te vriezen. Deze blijven dan lekker koel tijdens de trektocht en kunnen eventueel als koelelementen worden gebruikt, vooral 0,5L flesjes. De koelbox die in de boot wordt meegenomen is vaak niet groot genoeg voor alle flessen dus overleg dan even met je boots. LET OP: flessen drinken met koolzuur kunnen ontploffen als je ze invriest. In je eigen vriezer maar ook nog in de boot (ervaring!).

kampterrein Vinkeveen 2012

Er wordt meestal heel veel (echt heel veel) vies op kamp. Er splashen (zoals in vorige alinea beschreven is) flessen drinken open en het is soms ook erg modderig. Vooral door degenen die make-up meenemen en mensen leuk gaan schminken wil je dus graag doekjes mee om iets even, ook al is het alleen voor het idee, schoon te maken. Daarom zijn babydoekjes of zeepdoekjes erg handig. Je kan er ongeveer alles mee schoonmaken.

Voor de dagtocht tijdens kamp gaan we een dagje door een stad lopen of een uitje maken. Om dan constant met je tonnetje of met je portemonnee in je hand te lopen is niet zo fijn, daarom is het slim om een kleine tas of rugzak mee te nemen. (Slim is dat deze ook tegelijk als je trektochttas kan dienen 😉 )

Op de paklijst staat het natuurlijk al wel, sokken. Maar ervaring leert dat een teveel aan sokken nooit kwaad kan. Je wordt heel erg blij als je iedere keer nadat je natte voeten krijgt door het weer, of omdat je zelf het water in stapt, droge sokken aan kunt trekken. Meer sokken dan dat er kampdagen zijn is dus helemaal niet erg!!

Ook al staat er in het kampboekje dat oudere kinderen zich ten opzichte van jongere kinderen makkelijker kunnen vermaken, dat is natuurlijk niet helemaal zo. Ze zijn daarentegen vaker op kamp geweest en weten dan welke spullen leuk zijn om mee te nemen. Denk dan aan: waterballonnen, supersoakers, vliegers, kaartspellen, boeken (donald duckiiees), strandbal, etc… Denk eraan, alles kan kapot!watergevecht

Ook al is het sterk afgeraden om regenlaarzen mee te nemen, toch zijn deze wel handig op het land. Als je ’s ochtends je warme slaapzak uit moet om naar de wc te lopen ben je vaak meteen wakker omdat je met je slippers het natte gras in stapt. Regenlaarzen op de boot zelf mag niet want dat is gevaarlijk maar op deze manier zijn ze voor op het land wel fijn! Wel even regelmatig checken of er geen spinnen in je laarzen zijn gekropen natuurlijk…

´s Avonds in de tent is het erg donker. Daarom is het misschien handig om een manier te bedenken waarop je een lamp aan het ’tent-plafond’ kunt hangen. Meestal denk je dan aan touwtjes en elastiekjes om dat voor elkaar te krijgen. Zo´n lamp gaat in de tent vaak aan staan. Denk dan dus ook aan extra batterijen, of zorg dat het een lamp is met een dynamo.

kleren drogen

Regenkamp Vinkeveen 2012, probéren alle kleren een beetje te drogen…

Als je dan zelf eten meeneemt op kamp, neem ALSJEBLIEFT geen pak vla of knijpfruit mee!! Dat heb ik een keer gedaan, ik dacht dat het slim was omdat ik net slotjes had. Letterlijk mijn hele tas zat onder. In het begin rook het nog wel lekker maar na een week echt niet meer! Let er dus op dat je geen dingen in je tas doet die kunnen splashen

Tot slot, alles waarvan je denkt dat het erg handig is om mee te nemen, moet je misschien toch nog even met je boots overleggen. Houd in je achterhoofd dat je ook maar 10 dagen weggaat!!

 

Als je nog tips en tricks hebt die nog niet hierboven staan beschreven kun je die hieronder in de comments kwijt!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *