Junioren – 11 t/m 13 jaar

De Junioren (jongens en meisjes) komen op zaterdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 bij elkaar.

’s Zomers wordt er natuurlijk veel gezeild op de Kaag met de lelievletten. De Junioren doen daarbij mee aan zeilwedstrijden en spelen op en rond het water.

Naast het programma dat grotendeels gericht is op het zeilen zijn er natuurlijk ook andere dingen te leren. De Junioren zullen in groepsvorm (met één begeleider) een boot moeten bemannen, uit kunnen varen en veilig weer terug komen in de haven. Hier wordt veel gevraagd van samenwerking, verantwoordelijkheid en respect voor de materialen en elkaar. Om dit te begeleiden is er een goed leidingteam aanwezig, want het moet natuurlijk wel leuk blijven!

In de zomer gaan de Junioren samen met de Zeeverkenners op kamp. Er wordt jaarlijks een ander waterrijk gebied uitgezocht. Je kunt denken aan de Vinkeveenseplassen, Uitgeestermeer, Wolderwijd en zelfs Friesland. Met tenten op een vaste plek worden vanaf daar veel spellen en activiteiten gedaan, we zeilen niet alleen maar gaan bijvoorbeeld ook een dag in een stad rondlopen.

In het winterseizoen worden de boten uit het water gehaald voor onderhoud. De junioren werken ook hier dan hard aan mee. De verkenners doen het boot-gedeelte en de junioren het houtwerk. Het winterprogramma bestaat niet alleen uit het onderhoud van de boten maar wordt afgewisseld met bijvoorbeeld zeiltheorie, knopen leggen, zwemmen en veel landactiviteiten.

Wil je een keer komen kijken? Dat kan! De opkomst is bijna iedere zaterdag van 13:00 tot 18:00. Kom gerust langs.

Wil je contact op nemen om een keertje mee te draaien? Neem dan een kijkje op onze contactpagina.