CWO algemeen

De Stichting CWO (Commissie Watersport Opleidingen) is een samenwerkingsverband van de World Sailing, het Watersportverbond en de HISWA. Deze stichting heeft als doel een uniform diplomasysteem voor vrijwillige vaaropleidingen in te richten en in stand te houden. CWO-diploma’s  zijn er in verschillende watersportdisciplines, zoals (jeugd)zeilen, jachtvaren, windsurfen en catamaran. Het maakt niet uit of een CWO-diploma of vorderingenstaat in Limburg, hartje Amsterdam of Friesland wordt behaald; ongeacht de plaats van uitgifte is de inhoud van het diploma hetzelfde. 

Naast deze diploma’s voor watersporters zijn er ook opleidingen en diploma’s voor instructeurs en examinatoren, hiervan hebben we er ook een paar bij onze groep.

Op onze groep geven wij ook les in CWO theorie en praktijk. De theorielessen worden vaak in het winterseizoen gegeven bij de Junioren (CWO 1 en 2) en Zeeverkenners (CWO 2 en 3). De praktijklessen in het vaarseizoen, meestal verwerkt in spellen.

Bij onze groep gebruiken wij naast zelf gegeven theorielessen ook het CWO boek ‘Het Zeilboek, De leidraad voor zeilers’ van J. Peter Hoefnagels (7e druk).