Jubileum 75 jaar

Beste leden, oudleden en (nog)niet-leden,

In 2021-2022 hebben we voor de Sagara’s een mijlpaal bereikt, we bestaan dit seizoen al 75 jaar!

Een tijd waarin veel avonturen zijn beleefd, vriendschappen zijn ontstaan en veel gevaren en gespeeld is. Er zijn Schippers en Akela’s gekomen en gegaan, nieuwe speltakken opgericht (afgelopen jaar hebben we twee speltakken van de Derja’s mogen verwelkomen!), gebouwen uit de grond gestampt en boten gedoopt. Al met al een tijd waar we trots op kunnen zijn als groep.


Om dit heugelijke jubileum te vieren zijn er een aantal activiteiten georganiseerd voor verschillende doelgroepen. Via deze link kun je je aanmelden voor de activiteiten op 18 juni 2022: bit.ly/sagara75jaar

11 sept 2021 Groepsdag met alle leden
Op deze gezellige dag gaan alle leden en leiding met elkaar op pad met de vletten. Ook de nieuwe speltakken van de Derja’s sluiten aan. Gezamelijk wordt een groot spel gespeeld op Koudenhoorn.

15 mei 2022 Sagara-Zeilwedstrijden (Gaat niet door)

18 juni 2022 Puzzeltocht
Vanaf 12:00 uur tot 17:00 is er, voor degenen die niet kunnen wachten tot het feest begint, een puzzeltocht op het water. Het idee is dat je met je eigen boot, aan de hand van opdrachten een route over de Kaag en door Leiden vaart. Het lijkt ons het leukste dat je dit doet met je vrienden en vriendinnen van weleer.  De kosten bedragen €5,- pp Heb je geen boot, of heb je nog plek in je boot over, dan gaan we jullie matchen. Hierover krijg je na je inschrijving bericht.

18 juni 2022 Avondeten
Vanaf 17:00 is er de mogelijkheid om een hapje te eten. Jong en oud, iedereen is welkom. Lekker broodjes pulled chicken met salade eten na de puzzeltocht of voor het feest of omdat het eten van de Sagara’s altijd een feestje is, meldt je aan. Voor kinderen t/m 13 jaar wordt er €5,- in rekening gebracht en vanaf 14 jaar wordt er €7,50 in rekening gebracht.

18 juni 2022 Groot afsluitfeest 20:00
Een feest op ons eigen terrein voor leden, oudleden, buren, ouders en overige genodigden. Starttijd vanaf 20:00. Het wordt een avond om nooit te vergeten! Van dansplek tot een ouderwets kampvuurtje, van grote spellen tot DJ’s uit de oude doos. Voor het feest wordt er geen toegang gevraagd. Wel willen we iedereen er op attenderen dat kinderen op eigen verantwoordelijkheid aanwezig zijn. Consumptie kosten zijn €1,50 per munt en kunnen alleen met pin worden betaald.


Voor het documenteren van deze mooie jaren hebben wij een online dumpplek ontwikkeld voor verhalen, foto’s, filmpjes, oude fragmenten uit de lachende walvis en alles wat te bedenken valt en met de Sagara’s te maken heeft. Neem gerust een kijkje en vul alsjeblieft aan!

Link dumpplek

Ook voorwerpen (denk aan oude zomerkamppresentjes en shirts, ruilspel spullen, jubileumaandenken etc.) zijn van harte welkom. De documenten en voorwerpen kunnen op het grote afsluitfeest en tijdens de nieuwjaarsborrel in januari laten zien worden in een expositie. Mocht je een voorwerp op de expositie willen neem dan contact op met de PR-commissie van het 75-jarige-bestaan via pr@sagara.nl.

Neem contact op met oude en huidige vrienden over dit heugelijke nieuws en de activiteiten.
Met zijn allen op naar het 100 jarige jubileum van de Sagara’s!

Hier de officiële uitnodiging voor de activiteiten: