Zeeverkenners – 13 t/m 16 jaar

De zeeverkenners (jongens en meisjes) komen op zaterdagmiddag tussen 13.00u en 18.00u bij elkaar.

’s Zomers wordt er natuurlijk veel gezeild op de Kaag met de lelievletten. De zeeverkenners doen onder andere mee aan zeilwedstrijden en spelen op en rond het water.

Naast het programma dat grotendeels gericht is op het zeilen zijn er natuurlijk ook andere dingen te leren. De verkenners zullen in groepsvorm een boot moeten bemannen, uit kunnen varen en veilig weer terug komen in de haven. Hier wordt veel gevraagd van samenwerking, verantwoordelijkheid en respect voor de materialen en elkaar. Om dit te begeleiden is er een goed leidingteam aanwezig, want het moet natuurlijk wel leuk blijven!
Voor het zomerkamp wordt jaarlijks een ander waterrijk gebied uitgezocht. Te denken valt aan Vinkeveenseplassen, Uitgeest, Zeewolde en zelfs Friesland. Ook doen de Zeeverkenners mee aan de jaarlijkse Kaagcup zeilwedstrijden tijdens het hemelvaartsweekend.

In het winterseizoen worden de boten uit het water gehaald voor onderhoud. Alle zeeverkenners werken hier dan hard aan mee. Het winterprogramma bestaat niet alleen uit het onderhoud van de boten maar wordt afgewisseld met bijvoorbeeld het winterkamp, zeiltheorie, knopen leggen, spellen en andere landactiviteiten.

Wil je contact op nemen om een keertje mee te draaien? Neem dan een kijkje op onze contactpagina.