Stam

004

De stam is een speltak voor verschillende leeftijdscategorieën die, na hun tijd als wilde vaart en/of leiding, zich nog steeds actief in wil zetten voor de groep maar in verband met studie, werk of andere hobby’s niet meer wekelijks een opkomst kunnen draaien. Deze speltak is pas een aantal jaar geleden opgericht, maar er zijn ondertussen al 12 stamleden actief.

De stam heeft ongeveer 2 keer per maand een opkomst en komt dan bij elkaar voor een leuke activiteit die het onderdeel zelf organiseert. Zo zijn er in het verleden diverse spelopkomsten gehouden zoals “Jongens tegen de Meisjes”, “Wie is de mol” en “Minute tot win it”. Ook auto-puzzelritten, thema avonden en zelfs een heuse kookworkshop zijn activiteiten die de groep al met elkaar gedaan heeft.

014

Naast deze gezellige opkomsten willen we nog steeds een bijdrage leveren aan de groep. De uitvoering vindt vooral op de zaterdagen plaats, maar ook doordeweeks wordt er vaak tijd besteed aan de voorbereiding.

Er zijn binnen de stam verschillende commissies opgesteld ter ondersteuning van de overige speltakken. Ieder stamlid levert hier zijn/haar bijdrage aan.

Een voorbeeld is het organiseren van het CWO programma voor de welpen en zeeverkenners. De kinderen leren de theorie en de praktijk rondom het zeilen, zowel in het winter- als in het zomerseizoen.

Een ander voorbeeld is de MVA, de klussers binnen de speltak. De MVA (Manusjes Van Alles) leveren allerlei hand- en spandiensten die op het terrein of in het clubhuis moeten gebeuren. Ook is er een commissie die zich bezig houdt met de PR van de groep. Ledenwerving, activiteiten in Oegstgeest en de website bijhouden zijn enkele van hun doelstellingen.

Naast deze concrete actieplannen is de Stam inzetbaar wanneer leiding van de overige speltakken hulp of ideeën nodig heeft. Hoewel deze leden zelf geen leiding (meer) zijn, is de betrokkenheid bij de groep nog steeds erg groot.

2013-11-17 15.08.49