Terug naar Speltakken

Zeeverkenners – 13 t/m 16 jaar

De zeeverkenners (jongens en meisjes) komen op zaterdagmiddag tussen 13.00 en 18.00 bij elkaar.

’s Zomers wordt er natuurlijk veel gezeild op de Kaag met de lelievletten. De zeeverkenners doen onder andere mee aan zeilwedstrijden en spelen op en rond het water.

Naast het programma dat grotendeels gericht is op het zeilen zijn er natuurlijk ook andere dingen te leren. De verkenners zullen in groepsvorm een boot moeten bemannen, uit kunnen varen en veilig weer terug komen in de haven. Hier wordt veel gevraagd van samenwerking, verantwoordelijkheid en respect voor de materialen en elkaar. Om dit te begeleiden is er een goed leidingteam aanwezig, want het moet natuurlijk wel leuk blijven!
Voor het zomerkamp wordt jaarlijks een ander waterrijk gebied uitgezocht. Te denken valt aan Vinkeveenseplassen, Veere, Wolderwijd en zelfs Friesland.

In het winterseizoen worden de boten uit het water gehaald voor onderhoud. Alle zeeverkenners werken hier dan hard aan mee. Het winterprogramma bestaat niet alleen uit het onderhoud van de boten maar wordt afgewisseld met bijvoorbeeld zeiltheorie, knopen leggen, zwemmen en landactiviteiten.

Contactpersoon:
Lars Kraaijevanger – 06-36559116

Zeeverkenner-zomerkamp-super-voorbereidings-tips-en-tricks ;-)

Het is zomer en het jaarlijkse zomerkamp komt er weer aan!!! Om een paar tips te geven over do’s en don’t-s op kamp hieronder een lijstje met extra informatie. Het zijn geen noodzakelijke benodigdheden maar maken je kamp misschien wel leuker. Het is erg handig om voor de trektocht een kleine trektochttas te vullen met …